Sjal på tværs vandt afstemningen

Nogle få dage siden sluttede afstemningen på Stylestriks Facebook side. Der var mulighed for at vælge mellem to populære design og stemme på, hvilken af de to opskrifter vil blive nedsat til den helt utrolige pris på kun 9,- kr. resten af året. Enten kunne der stemmes på “Sjal på tværs” eller på “Babyjakke”. Vinderen blev Sjal på tværs, med et stort flertal af stemmerne.

bobler og retstrik

Det betyder, at du nu kan købe opskriften for 9,- i resten af 2016. Du kan købe opskriften her på siden https://www.stylestrik.dk/produkt/sjal-paa-tvaers-strikkeopskrift/

Det er også nu, at der efterhånden skal tænkes i julegaver. Selvom der er lang tid til jul endnu, plejer tiden at løbe hurtigt, specielt hvis du selv vil lave nogle af dine julegaver. Et sjal, som du selv har strikket er en unik gave, som der sikkert er mange, der vil blive glad for. Der er selvfølgelig også den mulighed, at du strikker sjalet som en gave til dig selv.

Sjal til alle årstider

Jeg er en af dem, som ikke kan få nok sjaler. De kan bruges til mange forskellige lejligheder. Et sjal er med til at sætte prikken over i’et, både på hverdagstøj og til mere festlige anledninger. Samtidig luner det dejligt om halsen og over skuldrene. Et stort sjal er lige til at putte sig i, når man ser fjernsyn eller læser en god bog.

Sjaler kan bruges på alle årstider. De kan bruges på en kold vinterdag og en kølig sommeraften. Specielt på en dag som i dag, en regnfuld og kølig efterårsdag, er det meget rart at lægge et varmt sjal om skuldrene.

Nem strikketeknik

Sjal på tværs er et meget anvendeligt sjal. Det har en god længde, lige til at putte rundt om halsen. Som navnet siger, er sjalet strikket på tværs, med start fra højre spids, i en blød bue hen over ryggen, og ender med venstre spids. Det giver en rigtig god pasform.

Det er ikke svært at strikke sjalet. Det er strikket i retmasker, med en enkel kant med hulmønster på den lige side, og med en takket kant med bobler på den buede side. Det er også på denne side, hvor der laves ud- og indtagninger.

Har du ikke strikket bobler for, vil jeg anbefale at lave en strikkeprøve, hvor du afprøver teknikken. I opskriften er der en grundig forklaring, hvordan du strikker kanten med bobler.

Under alle omstændigheder vil jeg anbefale at lave en strikkeprøve, før du går i gang med at strikke sjalet. Du skal se, om din strikkefasthed passer med den strikkefasthed, som er angivet i opskriften. Ellers må du vælge større eller mindre pinde at strikke med.

Valg af farver og garn

Sjalet er strikket i dejlig friske grønne og gule farver med et langt farveskifte og meget bløde overgange mellem farverne. Det er strikket i Kauni garn, som netop har lange forløb mellem farveskiftene. Det kunne være spændende at se sjalet strikket i andre farver. Du kan også vælge et garn med kortere farveskift, hvor det sikkert vil få et helt andet udtryk. Sjalet vil sikkert også blive flot i et ensfarvet, måske lidt meleret garn.

Jeg foretrækker at strikke i ren uld. Det synes jeg selv er mest behageligt at have på. Jeg synes også, at det er bedst at strikke med et garn i en god kvalitet – når man nu har gjort et stort stykke arbejde. Desuden plejer et produkt, som er strikket med et godt garn, holde faconen bedre, kan tåle at blive vasket mange gange og stadig se godt ud.

Det kunne også være interessant at se, hvordan sjalet bliver, hvis det bliver strikket i alpaca, eller i en blanding af uld og bomuld. Også her er det vigtigt at lave en strikkeprøve først. Desuden er der sikkert brug for en anden garnmængde end den angivne, som passer til Kauni garnet.

Jeg synes, at det en en god ide at vaske det færdige arbejde, inden det tages i brug. Sjalet skal lægges og tørres flad, evt udspændes. Følg producentens vaskeanvisning.

Så er det bare om at komme i gang med opskriften, give sjalet væk som en god gave, eller bære det selv med glæde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *