Et strikket sjal er meget anvendeligt, og derfor er der mange der er glade for at strikke sjaler. Her har vi valgt at fremhæve en strikkeopskrift på et sjal, som er både flot og samtidig sjovt at strikke.
Her har vi henvist til to strikkeopskrifter på sjal, hvor det ene er et sjal som ikke er så bredt, og derfor også kan bruges som et lækkert halstørklæde. Det andet sjal er et trekantet sjal, der er mere klassisk og enkelt i sin udforming, og som kan varieres i det uendelige.
Se to strikkeopskrifter på sjal nedenfor
Strikkeopskrift på sjal: Sjal strikket på tværs
Lækkert strikket sjal i 100% uld.
Dette strikkede sjal er anderledes end mange andre sjaler, da det er strikket på tværs. Det vil sige at det er strikket fra højre spids til venstre spids. Det giver arbejdet et anderledes udtryk, der vil pynte flot på dit outfitl. Her er strikkeopskriten på sjalet brugt til at strikke et sjal i en flot og frisk grøn farve, der er meget forårsagtig og skøn. Du kan dog naturligvis vælge at strikke det i mange andre farver. Fordi sjalet er strikket med retmasker, er det ens på begge sider. Det betyder at det ikke har en vrang, hvilket er praktisk når du skal tage det af og på. Sjalet er ikke så bred, og er derfor ikke så voldsomt som mange sjaler. Derfor kan dette strikkede sjal bruges både som sjal og som halstørklæde.
I opskriften får du en meget udførlig vejledning, som guider der igennem hvordan du strikker sjalet. Når du skal strikke dette sjal er det ret nemt, når du først er kommet i gang, da det er den samme teknik som benyttes til hele sjalet. I strikkeopskriften er fremgangsmåden både forklaret og illustreret i et skema. Mange finder det nemmere at strikke efter et skema, hvilket man altså har muligheden for med denne strikkeopskrift. Ude i kanterne af sjalet strikkes der små takker, som både ser flot ud og som samtidig gør sjalet sjovt at strikke.
Strikkeopskrift på trekantet sjal
Pris 29 kr.
Trekantet sjal strikket i meget let uldgarn.
Endnu en skøn strikkeopskrift på et sjal. Dette strikkede sjal er mere traditionelt udformet som en trekant, hvilket er en meget klassisk form, der nok aldrig går af mode. Tilmed er dette sjal ret nemt at strikke, og det kan varieres i det uendelige. Her er det vist i grå som grundfarve og med friske lyserøde striber. Garnet til dette sjal er meget let og luftigt, hvilket gør sjalet velegenet på selv varme dage. Sjalet kan også nemt foldes sammen, så du kan have det med i tasken.
Det gode ved denne strikkeopskrift på sjal, er at det er en “basis” opskrift, som du nemt kan variere som du vil. Hvis du har strikket dette sjal et par gange, kan du nemt bruge strikkeopskriften som udgangspunkt og derved strikke dit helt eget personlige sjal. Med denne strikkeopskrift får du derfor muligheden for at bruge på mange forskellige måder. Da sjalet er ret stort kan det sagtens bruges som supplement eller erstatning til en jakke i overgangsperioden.
Derfor er strikkede sjaler så populære
Rigtig mange er glade for at strikke sjaler, da det er et hyggeligt projekt at kaste sig over. Strikkede sjaler er meget anvendelige både til sig selv men også som en gave, måske en værtindegave eller en fødselsdagsgave. Et strikket sjal behøver ikke at tage så lang tid at strikke, det tager i hvert fald kortere tid end at strikke en stor sweater. Der findes et væld af forskellige strikkeopskrifter på sjaler, her på siden finder du to forskellige strikkeopskrifter på sjal.
Et sjal er den perfekte tilføjelse til dit look, og her er der endda mulighed for at lege med farver og skabe et flot supplement til dit tøj. Fordi man bærer et sjal oppe ved ansigtet, er det for mange oplagt at vælge en dejlig varm farve, som for eksempel grøn eller orange. Dette kommer naturligvis helt an på den enkeltes træk. Skal det strikkede sjal bruges som halstørklæde, så kan det være bedst med en mere neutral farve, som går til alle jakker og frakker i gardeoben.
Et strikket sjal kan enten være stort, så det dækker hele ryggen, og derved er meget lunt og gå med. Et sådan sjal egner sig godt til at have uden på jakken på en kold vinterdag, men det skønne ved sjaler er at de også sagtens kan bruges om sommeren, for eksempel på en sommeraften på teressen vil et sjal være dejligt at tage over skuldrene.
Valg af garn til et strikket sjal
Langt de fleste strikkeopskrifter på sjaler foreslår at det strikkes i uldgarn. Uldgarn behøver ikke at kradse, men kan sagtens være dejlig blød og behagelig at have mod huden. Uldgarn er det mest populære garnvalg, da det simpelthen er så anvendeligt. Samtidig har ulden en rigtig dejlig varme i sig, som mange nyder godt af. Ulden er nemlig temperende, fordi den er et naturmateriale. Det vil sige at uld luner på kolde dage, men man bliver ikke svedig på varme dage, da materialet lader huden ånde. Hvis du skal strikke et sommersjal, vil jeg dog anbefale at du holder dig til bomuld eller måske et blandingsgarn med akryl i. Så bliver det ikke helt så varmt som uld, men stadig lækkert, let og blødt. Pas på med at strikke et stort sjal i ren bomuld, da dette vil blive meget tungt og det kan desuden have svært ved at holde formen efter vask.
Strikkeopskrift på sjal
Hvis tanken “strik sjal” er dukket op i dit hoved, er det næste naturlige skridt at lede efter en god strikkeopskrift på et sjal. Her på Stylestrik finder du to forskellige strikkeopskrifter på sjal, den ene er et sjal strikket på tværs, og den anden er et klassisk trekantet sjal. Hvis disse to opskrifter ikke lige er sagen, kan du med fordel holde øje med siden her, da der løbende kommer nye strikkeopskrifter på Stylestrik. Der er naturligvis også muligheden for at søge på nettet efter andre strikkeopskrifter på sjal, som der er et stort udvalg af.